Sušené hřiby od Šumavské houbičky

- Sušené hřiby od Šumavské houbičky jsou ručně sbírané v čistých lesích Šumavy

- Hřiby jsou sušené šetrně, aby si zachovaly chuť i aroma. 

- Hodí se pro použití do polévek, omáček či směsí. 

Skladem (>5 ks)
Kód: SUSENE-HRIBY-99
199 Kč
Kategorie: Houbové pochoutky
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.06 kg
Hmotnost: 50 gramů
susene hribky 2
Novinka

Ochutnejte ručně sbírané šumavské hřiby smrkové.

Sušené hřiby od Šumavské houbičky používám do svých houbových receptů, jako je kulajda ze sušených hub nebo houbová omáčka z hřibů. Sušené hřiby vynikají ve směsích, do houbové omáčky ke steaku nebo do krémových rizot.

Všechny mé recepty najdete v houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni nebo na mém foodblogu www.houbickavkuchyni.cz 

Hřib smrkový je vynikající, známá houba, která ovšem roste zejména ve smrkových lesích. Na Šumavě roste hřib smrkový opravdu ve velkém množství a je vyhlášený svou kvalitou, příjemnou vůní a skvělou houbovou chutí. 

Věděli jste, že sušené hřiby od Šumavské houbičky mají intenzivnější aroma než hřiby čerstvé?

Sušené hřiby jsou krásným dárkem pro všechny, kteří se do lesa nedostanou a chtějí si užít blahodárných účinků těchto hub a jejich skvělou chuť i vůni. 

 

Složení: sušené houby (ručně sbíraný hřib smrkový ze šumavských lesů).

Hmotnost balení: 50 g. Relativní vlhkost nejvýše 65%.

Skladujte v suchu a temnu při teplotě 1 - 25 °C

 

Jak oživit sušené houby? 

Doba namáčení se odvíjí od druhu a velikosti hub. Menší kousky a drobnější houby mohou být připraveny již za 15–20 minut, zatímco větší houby mohou vyžadovat až 2 hodiny. Houby můžete namočit večer a nechat je namočené po celou noc. Pokud však potřebujete proces oživení urychlit, můžete použít horkou vodu. Vodu z hub nevylévejte, ale použijte při dalším vaření. 

TIP! Uvařte si kulajdu ze sušených hub podle receptu Šumavské houbičky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Zpět do obchodu