Sušené hřiby od Šumavské houbičky
- Sušené hřiby od Šumavské houbičky jsou ručně sbírané v čistých lesích Šumavy.
- Hřiby jsou sušené šetrně, aby si zachovaly chuť i aroma.
- Hodí se pro použití do polévek, omáček či směsí.
Kategorie: | Houbové pochoutky |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.06 kg |
Hmotnost: | 50 gramů |
Ochutnejte ručně sbírané šumavské hřiby smrkové.
Sušené hřiby od Šumavské houbičky používám do svých houbových receptů, jako je kulajda ze sušených hub nebo houbová omáčka z hřibů. Sušené hřiby vynikají ve směsích, do houbové omáčky ke steaku nebo do krémových rizot.
Všechny mé recepty najdete v houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni nebo na mém foodblogu www.houbickavkuchyni.cz
Hřib smrkový je vynikající, známá houba, která ovšem roste zejména ve smrkových lesích. Na Šumavě roste hřib smrkový opravdu ve velkém množství a je vyhlášený svou kvalitou, příjemnou vůní a skvělou houbovou chutí.
Věděli jste, že sušené hřiby od Šumavské houbičky mají intenzivnější aroma než hřiby čerstvé?
Sušené hřiby jsou krásným dárkem pro všechny, kteří se do lesa nedostanou a chtějí si užít blahodárných účinků těchto hub a jejich skvělou chuť i vůni.
Složení: sušené houby (ručně sbíraný hřib smrkový ze šumavských lesů).
Hmotnost balení: 50 g. Relativní vlhkost nejvýše 65%.
Skladujte v suchu a temnu při teplotě 1 - 25 °C
Jak oživit sušené houby?
Doba namáčení se odvíjí od druhu a velikosti hub. Menší kousky a drobnější houby mohou být připraveny již za 15–20 minut, zatímco větší houby mohou vyžadovat až 2 hodiny. Houby můžete namočit večer a nechat je namočené po celou noc. Pokud však potřebujete proces oživení urychlit, můžete použít horkou vodu. Vodu z hub nevylévejte, ale použijte při dalším vaření.
TIP! Uvařte si kulajdu ze sušených hub podle receptu Šumavské houbičky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.