Sušené lišky od Šumavské houbičky
- Sušené lišky od Šumavské houbičky jsou ručně sbírané v čistých lesích Šumavy.
- Lišky jsou sušené šetrně, aby si zachovaly chuť i aroma.
- Hodí se pro použití do polévek, omáček či směsí.
Kategorie: | Houbové pochoutky |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.05 kg |
Hmotnost: | 50 gramů |
Ochutnejte ručně sbírané šumavské lišky obecné.
Sušené lišky od Šumavské houbičky používám do svých houbových receptů, jako je kulajda s liškami nebo houbová omáčka z lišek. Sušené lišky vynikají ve směsích, k pečenému kuřeti nebo do krémových rizot.
Liška obecná je vynikající, známá houba, která ovšem roste jen místy. Její růst je ovlivněn čistotou lesa. Na Šumavě roste liška obecná opravdu ve velkém množství a je vyhlášená svou kvalitou, intenzivní vůní a pikantní chutí.
Sušené lišky jsou krásným dárkem pro všechny, kteří se do lesa nedostanou a chtějí si užít blahodárných účinků těchto hub a jejich skvělou chuť i vůni.
Složení: sušené houby (ručně sbíraná liška obecná ze Šumavy).
Hmotnost balení: 50 g. Relativní vlhkost nejvýše 65%.
Skladujte v suchu a temnu při teplotě 1 - 25 °C
Jak oživit sušené houby?
Doba namáčení se odvíjí od druhu a velikosti hub. Menší kousky a drobnější houby mohou být připraveny již za 15–20 minut, zatímco větší houby mohou vyžadovat až 2 hodiny. Houby můžete namočit večer a nechat je namočené po celou noc. Pokud však potřebujete proces oživení urychlit, můžete použít horkou vodu. Vodu z hub nevylévejte, ale použijte při dalším vaření.
TIP! Uvařte si kulajdu s liškami podle receptu Šumavské houbičky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.